11 Mayıs 2012 Cuma

HAFTANIN FİLMLERİ 11 MAYIS 2012

1-SHERLOCK HOLMES GÖLGE OYUNLARI
2-ÖLÜMSÜZLER(IMMORTALS)
3-ACIMASIZ TANRI(CARNAGE)
4-ÇÖMEZ(CHERRY)
5-JANE EYRE
6-TEHLİKELİ AŞK(KİTES)
7-ATLIKARINCA
Sherlock Holmes ve yardımcısı Watson güçlerini birleştirerek,Profesör Moriarty oyununu ortaya cıkarıcaktır. 
Antik Yunan’da geçen mistik filmde, genç savaşçı prens Theseus adamlarıyla kötü güçlere karşı savaş açar; tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı…
Tony Ödüllü bir tiyatro oyunu olan "God of Carnage", Fransız oyun yazarı Yasmina Reza tarafından yazılmış olan filmde, 11 yaşında iki çocuğun kavga etmesinin ardından aileleri arasında başlayan tartışmanın doğurduğu ilginç olayları konu alan bir kara-komedi olarak nitelendiriliyor. Brooklyn'de geçen öykü, yönetmenin hukuki davası nedeniyle Amerika'da çekilemiyor. Bu yüzden film Paris'te çekilecek.
Aaron, Ivy League mühendislik programında okuyan zeki ama sakin bir öğrencidir. Burada karşılaştığı, 34 yaşında yeniden okula dönen hayat dolu çılgın Linda, Aaron’u hayallere sürükleyen ilk kadındır. Linda onu evine yemeğe davet ettiğinde Aaron artık çok şanslı olduğunu düşünür. Eve gittiğinde Linda yerine 14 yaşındaki asi kızı Beth ile karşılaşır... Romantik matematik her iki yönde de çalışmaz ama Aaron her şeye rağmen bu işlevsiz üçgenin içine girer.Artık hayat, Aaron karmaşık sandığı mühendislik eğitiminden çok daha karışıktır.
On yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar. Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır...
Ağır yaralı bir adam, Meksika çölünün sert arazisinde çöl sıcağında ölüme terk edilir. Bu kişi J.dır. Bir zamanların tasasız genç adamı. Şimdinin aranan suçlusu… Onu hayatta tutan tek şey ise büyük aşkı Natasha’yı bulmaktır. Natasha başka bir kişiyle nişanlıdır ama J.’ye kavuşacağına emindir. Bu büyüleyici güzellikteki kadın hayatına girdiği erkeklerin yaşamını sonsuza dek değiştirir.
Erdem, Sevil ve çocukları Edip ve Sevgi’nin küçük bir kasabada süren yaşamları, Sevil’in annesinin felç geçirmesi sonucu İstanbul’a taşınmalarıyla değişime uğrar. Edip, yatılı okulda olduğu on yıl boyunca evden uzaklaşmıştır; Erdem’in ise iyi bir yazar olma hayalleri sürmektedir. bir şekilde değişen tavırlarını, içine kapanmasını ve mutsuzluğunu fark eden Sevgi’nin ani tavır değişikliklerinden şüphelenen Sevil, evin içerisinde yaşanan bazı olayları sorgulamaya girişir ve yıllardır kapalı kapılar ardında saklanan sırrı keşfeder. Erdem bir trafik kazasında yaşamını kaybedince, ölümü ailede yeni sırların ortaya çıkmasına neden olur. Küçük bir ailenin her üyesi hayatları boyunca tek başlarına taşımak zorunda kalacakları gerçeklerle baş başa kalır. Kendilerine bile itiraf edemedikleri bu sır nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder