3 Nisan 2012 Salı

04 NİSAN 2012 ÇIKACAK FİLMLER

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ TEMEL

Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz'de bile herkesin dalga geçtiği fakir Temel, Trabzon'un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoyların Zuhal'e aşıktır ama babası Hıdır Yücesoy, kızını Temel'e vermez. Temel, sevdiği kızı da alamayınca yıkılmıştır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay'ın Sümela Manastırı'nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır. Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı'nın çatısına çıkar. Ancak kendisi intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, 'Sümela'ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?' diye sormasıyla birlikte Sümela'daki olası hazineye odaklanır.

BEHZAT Ç: SENİ KALBİME GÖMDÜM
Yapılan bir ihbar üzerine Gençlik Parkı’na giden cinayet büro ekipleri, gömülü bir tabut bulurlar. Tabutun içinde yaşlı bir kadın vardır. Yapılan ilk incelemede kadının canlı canlı gömüldüğü ortaya çıkar. Hayata karşı işlenen suçlar uzmanı Behzat Ç., ilk defa böyle bir cinayetle karşılaşmaktadır.
Şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken bir görgü tanığına ulaşırlar ve Behzat Ç. araştırmalarını derinleştirdikçe emniyet içinde yasa dışı yollarla faaliyet gösteren bir örgütün varlığına ulaşır. Bu örgüt 90’lı yıllarda pek çok yargısız infaz yapmıştır. O zaman alt kademelerde görev yapan bu örgüt elemanları şimdi üst mevkilere gelmiştir. Dolayısıyla bu olayın ortaya çıkmasını istememektedirler. 

IP MAN / BÜYÜK USTANIN EFSANESİ
Kung-Fu kökenli bir savunma tekniği olan Wing Chun dövüş sanatına ışık tutan  gizemli bir geçmiş aydınlanıyor. Rakibi, hiçbir darbe almadan saf dışı bırakmanın sanatı olarak adlandırılan Wing Chun’u, Bruce  Lee’nin ustası olan Ip Man’ın (Donnie Yen) hayatından kesitlerle birlikte izliyoruz. Hıza dayalı bir teknik olmasına  rağmen  abartısız bir gerçeklik ve sadelikle anlatılıyor

TEHLİKELİ İLİŞKİ A DANGEROUS METHOD 

David Cronenberg'in uzun süredir merakla beklenen son filmi Tehlikeli İlişki, psikanalizin doğuş sürecinde aşk, gerilim ve tutku dolu bir hikayeye odaklanıyor. 20. yüzyıla damgasını vuran iki büyük beyin Sigmund Freud ve Carl Jung arasındaki çalkantılı ilişkiyi ve Jung’un yasak aşkı Sabina ekseninde anlatıyor. 1904 yılında, akli dengesi bozuk olan Sabina, tedavi olması için Carl Jung'a teslim edilir. O sırada evil olan ve baba olmaya hazırlanan Jung, Sabina üzerinde ilk kez Freud’un tartışmalı tedavi yöntemini uygular ancak tedavi ilerledikçe bu hastasıyla yakınlaşmaya başlar. Üçü arasındaki ilişki gerilimli ve içinden çıkılmaz bir hal alır.


FOOTLOOSE (2011)

İpleri koparmaya hazırlanın! Boston’lu ergen Ren MacCormack (Kenny Wormald) kendisini bekleyen ağır kültür şokundan habersiz güneyde küçük bir kasabaya taşınır. Trajik bir kaza nedeniyle kasabanın ileri gelenlerinden Shaw Moore (Dennis Quaid) tüm kasabada yüksek sesle müzik dinlemeyi ve dans etmeyi yasaklamıştır. Asi MacCormack, katı Moore’a meydan okumakla kalmayıp bir de başına buyruk güzel kızına (Julianne Hough) aşık olunca kasabada işler birbirine karışır. İzleyicilerin ve eleştirmenlerin büyük beğenisi kazanan filmi izlerken “dans etmeden duramayacaksınız!”

İÇİNDE YAŞADIĞIM DERİ THE SKIN I LIVE IN

Saygın plastik cerrahı Dr. Robert Ledgard, karısı  araba kazasında  yandıktan sonra, onu hayata döndürmek için yeni bir deri yaratmayla ilgili araştırmalar yapar. 12 yıllık çalışmasının sonunda her türlü  darbeye karşı gerçek bir kalkan gibi olan dayanıklı bir deri elde eder. Bunca yıl çalışma ve deney sonucu, çalışmasını sonlandırabilmek için Robert’in sadece üç şeye ihtiyacı vardır: Vicdanını kullanmamaya, suç ortağına ve adi bir serseriye…



BLOOD AND BONE (KAN VE KEMİK)
Hapishanede öldürülen yakın bir arkadaşının son isteğini yerine getirmek için söz veren Isaiah Bone (Michael Jai  White) dışarı
çıktıktan sonra Los Angeles’a gelir. İnsafsız bir güce ve yıkıcı vuruş tekniklerine sahip olan genç dövüşçüyü bu büyük kentte kuralsız sokak  
savaşları ve acımasız dövüş müsabakaları beklemektedir.

STILETTO (HANÇER)
Güzel bİr kadın olan Raina Mavias (Stana Katic) aynı zamanda acımasız bİr katİldİr. Gİzlİ İntİkamı uğruna etrafındakİ suç çetelerİnİn üyelerİne adeta ölüm saçmaktadır. Los Angeles’ta İkİ suç şebekesİnİn patronunu hançerİyle kesİp öldürmesİnden sonra ortalık İyİce karışır ve mafya arası dengeler alt üst olur. Bunun üzerİne Yunanlı zengİn ve emeklİ bİr suç baronu olan Virgil Vadalos (Tom Berenger), yanına çağırdığı dedektİf Beck’e  (Paul Sloan), Raina’nın kaçak yaşayan bİr Rus olduğunu ve ona bütün İmkanları kendİsİnİn sağladığını anlatır. Beck’ten polİse duyurmadan ve kİmseye haber vermeden genç kadını bulup, kendİsİne getİrmesİnİ İster. 
Dişi bİr katİl, ona tutkun, evlİ bİr mafya lİderİ ve satın alınmış bİr dedektİfİn  entrİkalarla dolu dünyasında yaşanan amansız mafya hesaplaşmaları.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder