31 Mayıs 2012 Perşembe

HAFTANIN FİLMLERİ 31 MAYIS 2012

1-Davetsiz Misafir(Intruders)
2-40(Yerli)
3-Ejderha Dövmeli Kız(The Girl With The Dragon Tattoo)
4-Duyguların Rengi(The Help)
Kimse onu göremese de, Hollow Face (Boş Surat/Sima/Çehre) karanlık köşelerde bekleyerek çaresizlik içerisinde sevilmek istiyor ama korku ve nefret yaymaktan başka bir şey bilmiyor. Farrow’un 13 yaşındaki kızı Mia, kendi evlerinde saldırıya uğradığı zaman John Farrow’un da hayatına giriyor. Aile bağları içerisinde çatlaklar belirmeye başlarken gerçekle hayal arasındaki çizgi giderek bulanıklaşıyor. Hiçbir güvenlik önlemi, Hollow Face’e engel olamayacakmış gibi görünüyor.


Diyelim önünüze pat diye bir çanta dolusu para düştü. Talih kuşu mu? Dualarınız kabul mu oldu? Bir çeşit yazgı mı? Yoksa hepsi birden mi? İstanbul’un dolambaçlı sokaklarında geçen 40 işte bu soruların yanıtlarını arıyor. 12 milyon nüfuslu kentte birbirini tanımayan üç kişi kendilerine bir yol bulmaya çalışırken bir çantanın peşine düşerler. İstanbul’da çekilmiş olan 40, sürükleyici bir öyküyü belgesel tadı veren bir sinema diliyle anlatıyor. Çok şey var bu öyküde: İnanç, aşk, talih, kader, insan kaçakçılığı.. Sinemada en yüksek dijital görüntüyü alabilen ve Hollywood'da birçok filmde kullanılmaya başlanan RED Kamera ile çekilen ilk Türk filmi olan filmin Hollywood'da yaşayan genç yönetmeni Emre Şahin, ABD`de History Channel’in en yüksek reytingli showunu yapıyor. Çekimleri İstanbul’da 1 ay, Hollywood’da 1 hafta sürmesi planlanan filmin, 2009’da Ekim ayında gösterime girmesi planlanıyor. 40, aynı zamanda 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali 'nde Ulusal Uzun Metraj Film Bölümü'nde yarışacak. Filmin başrollerinden birini oynayan Uganda asıllı oyuncusu Ntare Mwine , Heroes dizisinde oynuyor.
Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya and içer. İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger ise, çok sevdiği ve uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Başı zaten dertte olan gazeteci, yeğenin ölümünden muhtemelen sorumlu olan ailenin malikanesine doğru yol alır. 
Bu sırada, Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı "hacker" Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven köprüsü de oluşacaktır... 
Stieg Larsson'un aynı adlı romanından Niels Arden Oplev tarafından sinemaya uyarlanan "Män som hatar kvinnor" , sadece ülkesi İsveç'te değil bir çok ülkede oldukça ses getirince yeniden çevrimi farz yapımlar arasına girdi. Orijinal versiyonu binlerce hayrana sahip serinin Amerikan versiyonunda en güçlü koz ise şüphesiz yönetmen David Fincher. 
Orijinal filmde Michael Nyqvist ve Noomi Rapace'in canlandırdığı karakterlerin yerini bu versiyonda Daniel Craig ve Rooney Mara alıyor. İkiliye Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff, Robin Wright, Yorick van Wageningen ve Joely Richardson gibi isimler eşlik ediyor.
Eugenia Phelan, bir genç kız olarak iyi eğitim aldığı okuldan mezun olmuştur ve diğer kız arkadaşları gibi evlenip, çocuk yapmak yerine kendine meslek edinmek ister. Bir yazar olmayı kafasına koyan genç kız, ailesinin beklentilerini de boşa çıkartarak yerel bir gazetede küçük bir köşe sahibi olur. 
Ev işlerinde püf noktalarını yazdığı bu minik köşe için en yakın arkadaşının hizmetçisi Aibileen'dan yardım ister ve böylece kendisini sıra dışı bir projeye başlarken bulur. Bu gizli projede dokunaklı hikayeler yazmaya başlayınca ona bu ilhamı hizmetçi Aibileen ve 
aşçılık Minny'nin anlattığı gerçek insan öykülerinden çok etkilenir... 
1960'lı yılların Mississippi eyaletinde geçen ve anlattığı hikayeler açısından sosyal bir yönü de olan ‘Yardımcı’, gizli bir yazı projesi etrafında birbirlerine daha çok yakalaşan 3 farklı kadının dostluk öyküsünü anlatıyor. Yönetmen Tate Taylor tarafından beyazperdeye uyarlanıp çekilen filmin baş rollerini ise Emma Stone, Viola Davis ve Octavia Spencer paylaşıyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder